Cercetările științifice demonstrează că expunerea la poluarea atmosferică poate duce la efecte nocive asupra sistemelor respirator și cardiovascular. Studii mai recente arată că poluarea aerului poate avea efecte dăunătoare și asupra sistemului nervos central.

Sursa: California Air Resources Board


Sindromul Clădirii Bolnave

Acest sindrom este folosit pentru a descrie situația în care ocupanții unei clădiri acuză probleme de sănătate sau de comfort care par a fi legate direct de timpul petrecut în clădire, neputând fi identificată nicio altă cauză sau boală. Aceste probleme declanșează o creștere a absenteismului și o scădere a productivității.Calitatea aerului și sănătatea

Un aer poluat poate genera diferite efecte pe termen scurt, mediu și lung asupra sănătății, de la probleme respiratorii, la cele cardiovasculare sau chiar neurologice.

Doctorul Joseph Allen de la Harvard a studiat cum afectează poluarea din spațiile închise funcțiile creierului uman și a descoperit că o calitate mai bună a aerului contribuie semnificativ în luarea unor decizii mai bune.

Chiar și o calitate “medie” a aerului din birou a înrăutățit rezultatele. Participanții nu au avut aceleași performanțe ca atunci când respirau un aer curat, nepoluat.

Bazându-se pe acest studiu, Allen estimează că o investiție între $10 și $40 per angajat per an pentru o calitate mai bună a aerului va crește productivitatea fiecărui angajat cu câteva mii de dolari pe an, neluând în calcul reducerea absenteismului și a simptomelor de tipul "Sindromul Clădirii Bolnave".


Oamenii își petrec 80-90% din timp în spații închise.

O calitate bună a aerului acasă sau la locul de muncă este extrem de importantă pentru sănătate. Conform Agenției de Protecția a Mediului din SUA, aerul în interior poate fi de 2 până la 5 ori mai poluat decât cel din exterior – putând ajunge chiar și de 100 de ori mai poluat în situații extreme.

Un studiu realizat pe parcursul a doi ani de o comisie a jurnalului medical The Lancet arată că 6.5 milioane de oameni mor prematur în fiecare an ca urmare a unui aer viciat. Același studiu arată că 800.000 oameni mor anual din cauza unei calități scăzute a aerului din mediul de lucru.


Beneficiile utilizării serviciilor AirScan

  • Înregistrați rezultate relevante cu o investiție redusă. AirScan vă permite să optați pentru o evaluare punctuală sau o monitorizare continuă a mediului.

  • Reduceți riscurile de îmbolnăvire pe termen lung și scurt, datorate unui microclimat impropriu sau poluat.

  • Îmbunătățiți calitatea aerului pentru o creștere a performanței angajaților cu până la 10%

  • Contribuiți la creșterea calității vieții angajaților, printr-o conștientizarea activă a importanței unui mediu curat.

  • Răspundeți preocupării în creștere pentru monitorizarea calității aerului din mediul de lucru, implicându-vă activ în asigurarea unui microclimat de lucru sănătos pentru angajații dvs.

  • Îmbogățiți programul de Corporate Social Responsibility (CSR), prin sponsorizarea unor echipamentelor AirScan, care pot furniza și date publice despre calitatea aerului din exterior.

  • Adăugați valoare imaginii organizației cu o soluție destinată unei calități mai bune a vieții.